X

Raceverslagen

06

1e Race Chrono Wintercup Micromax 04-01-2015

posted on

2015: 1e Race WinterCup Kerpen

Op vrijdag 2 januari zijn met de camper naar Kerpen gereden. Dit is het weekend van mijn eerste 2-takt wedstrijd, de Chrono winter series te Kerpen, Duitsland. Bij aankomst was de Redeker Team tent al opgebouwd en dus konden we gelijk beginnen met de kart. Regenbanden op de kart monteren en omkleden. Wel even wennen, op de Rotax Max Challenge dag voor het eerst in een 2-takt kart gereden en dus is alles nieuw. De baan is nat en ligt geheel tussen de bomen, van opdrogen is dus geen sprake. De hele dag op regenbanden gereden.

 

Op zaterdag 3 Januari konden we 6 keer 15 minuten trainen, alleen tijdens de eerste training was het droog de rest van de dag regende het flink. Mijn regenpak ging helaas stuk en was niet helemaal waterdicht. Er loopt water door de rits!

De laatste training kon ik niet meedoen omdat mijn frame gescheurd was. Die moest worden gelast in de werkplaats van Pierre Redeker.

Op zondagmorgen 4 Januari moesten we vroeg opstaan, na een koude nacht met nachtvorst was om 09:00 uur de rijders briefing. De baan was op grote gedeelten bevroren en dus werd alles uitgesteld tot in de middag. Het was namelijk niet verantwoord en veilig om te rijden, zelfs de zwaardere klasse konden hun kart niet op de baan houden. Gelukkig was het een onbewolkte dag en kwam de zon snel opzetten. Enkele auto’s van de organisatie hebben toen geprobeerd de baan droog te rijden.

 Uiteindelijk om half twee hadden we 10 minuten vrije training, en reed ik een vijfde tijd. Doordat we geen kwalificatie hadden werd er geloot voor de startposities. Ik kreeg start positie 4 en in de tweede race was alles omgedraaid en dus startpositie 9. Een eerste keer gestart met een rollende start, dat valt niet mee en is wel erg spannend. De race verliep zelf wel goed de kart reed erg lekker en ik eindigde op een 5de plaats.

Ook voor mijn monteur (papa) was het erg nieuw een uitlaat monteren snel voor de start, gelukkig was er hulp van een andere monteur uit het team van Redeker! De tweede race startende van plaats 9, het was een mooie race met veel inhaal momenten. Ik eindigde weer op de 5de plaats. Zo eindigde mijn eerste Rotax Max winter competitie met een goede 5de plaats overall.

| Categories: Micromax | Tags: Micromax, Redeker, Jort Coone, Kerpen, Chrono, Wintercup, karten, JJC Racing | View Count: (1124) | Return

Post a Comment