X

Jort Coone

Carriere

Hoi mijn naam is Jort Coone, ik ben geboren op 09-03-2004 en kom uit Lemmer (Friesland). Enkele jaren geleden (2013) heb ik een Kart Cursus gevolgd op de indoor Kartbaan in Leeuwarden, ik vond dat zo leuk dat ik 2014 met de Dutch Racing School mijn junior KNAF licentie heb gehaald en alle wedstrijden heb meegedaan met de Kart4Fun Cadet competitie. Ik ben dat jaar als beste van mijn leeftijd en overal als 5e geëindigd.                

In 2015 ben ik voor het eerst wedstrijden gaan rijden in het NK 2-takt Micromax bij team Redeker. Overall ben ik van de 8 wedstrijden als 5e geëindigd en 2e (Vice Kampioen) bij de Rookies Micromax. Tevens ben ik bij de RTL Kids Kart Cup overall als derde geëindigd bij de Micromax klasse.

In 2016 ben ik een klasse hoger gaan rijden namelijk bij de Minimax. Helaas sloeg tijdens de derde wedstrijd van het NK het noodlot toe. Een rijder remde te laat en werd op mijn rechterarm gelanceerd. Ik liep daarbij een dubbele onderarmbreuk op en moest geopereerd worden. Na een revalidatie van ruim drie maanden kon ik gelukkig de laatste twee wedstrijden van het seizoen weer meedoen maar mijn raceseizoen 2016 is volledig in het water gevallen.

IAME

In 2018 ben ik overgestapt naar de IAME junioren wat toch wel een aanpassing was. Inmiddels vertrouwd met IAME motoren gaan we dit jaar in de IAME Senioren een mooi jaar tegemoet met vele wedstrijden. 

2019 is mijn eerste jaar in de IAME X30 Senioren. Dit jaar begonnen in Mariembourg bij de Knaf Cup en daarna het ek gereden bij het Engelse team Evolution. Helaas wat tegenslagen maar de snelheid was er zeker en dat heb ik kunnen laten zien bij de MG Cup op het ek met een eerste plaats.

 

 

 

Mijn Team

In het verleden heb ik erg lang bij Pierre redeker gereden (http://www.drholland.nl/) ik heb hier ook vele wedstrijden en ervaring opgedaan. Maar nu ik ben overgestapt naar Iame X30 kan ik niet meer bij Redeker rijden. Dat omdat hij actief is in rotax en geen races rijd bij x30. Voor dit jaar hebben we dan ook voor gekozen om op on zelf te gaan staan. Alleen het ek rijden we bij Evolution omdat daar het niveau zo hoog is dat we extra hulp nodig hebben van het team om hier goed te kunnen presteren.

 

 

Training

Om de top te behalen moet je trainen. Daarom train ik zo veel mogelijk en mag ik met toestemming van school, het Zuyderzeelyceum in Lemmer, eerder weg of vrij om te trainen. Elke woensdagmiddag en in het weekend ben ik ergens in Nederland op een buiten kartbaan te vinden. Ik train dan samen met mijn teamgenootjes o.l.v. Pierre Redeker.

 

Uitslagen

Via Mylaps kun je alle mijn uitslagen van de wedstrijden opvragen.